Lepäävät naishahmot sijoitin erilaisille peitoille lepäämään ja nimesin teokset peittojen mukaan. Myöhemmin innostuin gobeliinien struktuurista ja liitin ne naiskuvien taustoiksi. Hain hieman yhteyttä linnan neitojen romanttiseen ympäristöön ja taas toisaalta suomalaiseen arkiseen hetekan taustalla riippuvaan kuvakudokseen.

Tein myös naiskuviensarjan, joissa nainen esiintyy muotokuvassa eläinten kanssa. Nainen on useimmiten lainannut eläimeltä itselleen jotain muotokuvassa poseeraamista varten, esimerkiksi seepra on lainannut raitansa sukkahousuihin.

Taidehistorian kautta palasin myös naisten profiilimuotokuvien pariin, mutta tällä kertaa niihin yhdistyi toinen minulle läheinen aihepiiri; kasvitiede. Olen nimennytkin Leonardolta ja Sandrolta lainaamani profiilit kukkien kanssa Kasvitieteellisen puutarhan tyttäriksi.

Tutkiessani taidehistoriaa kasvien kautta kiinnostuin yhä enemmän myös puista ja aloitin aineiston keräämisen puuteoksiani varten. Puissa minua kiehtoi sen muuntuvaisuus eri kulttuureissa tai eri aikakausina sekä puihin liitetty symboliikka.

Teosten taustoiksi siirsin usein kopiosyövytyksellä rakennusten seiniä ja ovia ym. arkkitehtonista.

Kesällä 1995 otin käyttööni Esa Riipan innostuneesta kehotuksesta laitteen, joka mullisti värien toistuvuuden laatalta paperille vedostettaessa. Laitteen nimi on tasavirtasuuntaaja elektrolyysiä varten ja sen avulla syövytetty kuparilaatta pinnoitetaan raudalla tai teräksellä. Pinnoitus ehkäisee värien oksidoitumisen vedostusvaiheen aikana ja tuloksena on puhtaampi väripaletti. Tässä tapauksessa tekninen laite on myös osaltaan vahvana innoittajana, sillä enää ei ole värillisiä rajoitteita tekemiselle.

Ensimmäinen näyttelykatalogi ilmestyi omakustanteena, Jyrki Markkasen taittamana ja Er-Painon painamana.

Yksityisnäyttelyt
Helsinki, Amer-Galleria
Kuopio, Galleria Kapriisi
Ranska, Colmar, Galleria Aurinko
Ruotsi, Tukholma, Galleri Ida
Ruotsi, Uppsala, Galleri Smedhamre

Näyttelyt
Hollola, Pyhäniemen kesänäyttely
Jyväskylä, Taiteilijaseuran vuosinäyttely
Punkaharju, Retretti
Saksa, Berliini, Suomi-Instituutti
Norja, Norsk Internasjonal Grafikk Triennale

Bibliografia
21.09.1995 Ilta-Sanomat Kirsi Neuvosen uusissa töissä poseeraavat renessanssineidot Arja Myllyneva | Amer Galleria
08.07.1995 Savon Sanomat Kukkaisten ja neitokaisten kauneutta Anja Salminen | Galleria Kapriisi
06.07.1995 Helsingin Sanomat Renessanssiajan naiset esittelevät sulojaan Kuopiossa Pauliina Pulkkinen | Galleria Kapriisi
16.06.1995 Kotiliesi Ihania naisten pukuja Merja Karjalainen | Paratiisipuku ja muita naisten unia
24.05.1995 Keskisuomalainen Taiteen kieli on luonnetta, tekniikkaa ja tunnetta Risto Löf | Yleisjuttu
28.01.1995 Upsala Nya Tidning Kvinlig indentitet Cristina Karlstam | Galleri Smedhamre

Liquid error (sections/article-template.liquid line 25): The format option 'month_date_year' is not a supported format. — Kirsi Neuvonen