Vuoden aikana Eilen – tänään – huomenna -näyttely kiersi ja samaan aikaan tein Sanataidetta ja aikakäsityksiä -näyttelyn teoksia ja tein tilaustyötä Tampereen seurakunnan Kappeliin. Kaikkien kolmen yhtäaikainen läsnäolo ajatuksissa ei ollut yksinkertaista. Uuden luominen vaatii oman tilansa ja kun näyttelyitä on samaan aikaan niin niiden vaatima ulospäin suuntautuva energia hajottaa keskittymiskykyä.

Sanataidetta ja aikakäsityksiä -näyttely oli esillä maaliskuussa Galleria Beckerissä Jyväskylässä ja marras-joulukuussa Koskigalleriassa Himmelblaun tiloissa Tampereella. Jatkan teeman käsittelyä ainakin vielä 2006 vuoden Helsingin näyttelyyn Galleria G:ssä.

Lähdeteos Tampereen evankelisen seurakunnan Kappeliin Näsilinnan kadulle valmistui kevään, kesän ja alkusyksyn aikana. Teos julkistettiin 4.10.2005 piispan vihittyä Kappelin käyttöön piispantarkastuksen yhteydessä. Lähdeteos siirtyi valmistumisensa jälkeen osaksi aikakäsiteteemaa sisällöllisen yhteytensä vuoksi sillä 18 diptyykin kansivedoksista on luettavissa teksti Ikuisen elämän lähde.

Vuodenvaihde oli uusien tekniikkakokeilujen aikaa, jolloin yhdistin paperimassaa ja vedoksia sekä muottiin valettuna että laatalle valettuna. Kokeilin myös siirtopainoa massalevylle. Lisäksi vedostin kuparilevyltä puupiirrospaperille ja vahasin paperin painamisen jälkeen. Käytin teoksissa myös kultausta ja ompelua.

Taiteilijaseuran 60-vuotisjuhlaprojektin yhteydessä esitin seuran jäsenten teemallista blogia taiteilijan työnkuvasta ja sen muutoksesta. Aloitin myös itse pitämään netissä Kuparipelto työpäiväkirjaa, jossa olen prosessoinut lähinnä aikakäsitettä ja taitelijaidentiteettiä. Blogikirjoituksia kertyi vuoden aikana 17 kpl ja mielenkiintoisten aiheiden käsitteleminen ja päivittäminen jäi kesken useiden uusien aikaa vievien elämän haasteiden myötä.

Iso käsialallinen ja tekninen muutos tuli kun vaihdoin akvatintaa tehdessä Badgerin ruiskun amerikkalaiseen Ivy huipputuotteeseen. Uusi ei tukkeudu niin helposti ja työvaiheen saa vietyä turvallisemmin loppuun.

Syyskuun alussa vedostajan työsuhde päättyi ja vedostustyö siirtyi Himmelblaun vedostajille. Vuoden loppu on työajan uudelleen jäsentämistä. Neljäs näyttelykatalogi oli Sanataidetta ja aikakäsityksiä omakustanne, taitto ja teksti Kirsi Neuvonen ja painopaikka Er-paino.

Taidekasvatusnäyttelyitä ja luentoja kouluissa Kulttuuriaitan kautta.
Esitelmä: Jyväskylä 
Minun tarinani – luovan alan toimijana Keski-Suomessa, taidegraafikko Kirsi Neuvonen
Workshop: Tanssija Inga Sipon kanssa Luovuusfoorumi: Toisenlainen näkökulma arkipäivään

Yksityisnäyttelyt
Jyväskylä, Galleria Becker, Sanataidetta ja aikakäsityksiä
Helsinki, Studio Mezzo 
Tuusula, Taidemuseo
Kotka, Savarte Art
Tampere, Koskigalleria, Himmelblau, Sanataidetta ja aikakäsityksiä

Näyttelyt
Simpele, Wanha pappila
Valkeakoski, Hankalan Pellavaloukku
Jyväskylän Taiteilijaseuran 60-vuotisjuhlanäytely

Englanti, The Affordable Art Fair Ltd

Bibliografia
09/2005 Tampereen kirkkosanomat Seurakuntien talon kappeli käyttöön - "Sinun luonasi on elämän lähde" Taiteilija Kirsi Neuvonen teki Seurakuntien talon kappelin teokset.
29.04.2005 Viikkoliite NYT Helsingin Sanomat Kriitikon valinta Uutta Neuvosta Jukka Yli-Lassila | Studio Mezzo, Helsinki
30.03.2005 Suur-Jyväskylän lehti Kirsi Neuvosen uusi aika Asta Limmeri | Galleria Becker
22.03.2005 Keskisuomalainen Taiteilijankin aivot uusiutuvat seitsemän vuoden välein Elina Puranen | Galleria Becker

Kirsi Neuvonen